Cavaprovning

En lyckad Cavaprovning tog plats i centrala Uppsala, på restaurang Borgen. Borgen, som är relativt nyöppnad, siktar mot att bli en av Uppsalas nya topp restauranger. Provningen bestod av fyra Cavor från producenten Pere Ventura.

  • Primer Brut Reserva: 35% Xarel-lo, 35% Macabeo och 30% Parellada. 15 månader på sin jästfällning. Lätt, frisk med något livliga bubblor med toner av röda äpplen, grapefrukt, bröd och mineraler.
  • Tresor Brut Reserva: 40% Xarel-lo, 40% Macabeo och 20% Parellada. 18 månader på sin jästfällning. Fräscht, något runt och fylligt med sprudlande bubblor. Toner av gula äpplen, grapefruktskal tillsammans med brioche.
  • Maria del mar Gran Reserva: Reserva: 40% Xarel-lo, 30% Macabeo och 10% Parellada. 30 månader på sin jästfällning. Runt och fylligt med krämiga bubblor. Toner av gula äpplen, grapefruktskal, citrus, honung, nötter och rostat bröd
  • Tresor Brut Rosé: 100% Trepat, 14 månader lagrad på jästfälning. Friskt, lätt rosa vin med toner av röda vinbär, smultron, blodgrapefrukt tillsammans med smulade kex och örter.

Vinerna serverade tillsammans med en bricka bestående av åtta charkprodukter, två röror, oliver, kalix löjrom, Manchego och nybakat bröd. Till rosévinet serverades chokladtryffel.