Choklad och vinprovning i Västerås den 31/01

Choklad och vinprovning Västerås 2015Lördagen den 31/01 arrangerade sommelier Björn en ölprovning på Scandic Hotell Västerås. Björn har en gedigen kunskap kring ämnet, som grund ligger en sommelierutbildning från Restaurang Akademin tillsammans med lång erfarenhet från diverse arbeten som sommelier. Under kvällens gång provades fyra viner med fem chokladsorter och kakaobönor. Den allmänna uppfattningen var att de valda kombinationerna var det bästa, i ett försök att prova en choklad till flera viner så var det alltid ursprungskombinationen som deltagarna ansåg passa bäst. Under frågestunden var det full fart! Många frågor och intresserad publik. Förutom choklad så diskuterades även lite enkla knep för att para ihop vin tillsammans med mat, kork vs skruvkork, varför vissa viner är så mycket dyrare än andra m.m. Lättsam stämning rakt igenom med mycket skratt. Chokladen som provade kom från Mälarchocolaterie och från Metiisto Artisan chocolate i Falun. Som benchmark provades även Marabou Premium 80%.

De fyra kombinationerna

Mont Tauch Le Village Sud tillsammans med Madagascar Dark Milk 56% – Metiisto, Falun.

Villa Righetti Ripasso Valpolicella Classico tillsammans med Ghana 75% – MCL, Västerås.

Sandemans Invalid Port tillsammans med Madagascar 72% – Metiisto, Falun.

George Duboeuf Muscat de Beaumes de Venise tillsammans med vit choklad med havssalt och peppar – MCL, Västerås.