Choklad & Vinprovning Uppsala

I centrala Uppsala arrangerade vi en choklad och vinprovning utan dess like. Provningen hölls av Sommelieren Rasmus med en gedigen kunskap kring ämnet. Som grund ligger en Sommelier och måltidskreatör kandidatexamen från Gryhytte Akademi, vilket ledde till ett djup passion för just ämnet vin. Efter utbildningen har Rasmus arbetat på Restaurang Akademin men ansvar för deras drycker – jag öppnar och provar av cirka 40 flaskor per dag berättar Rasmus.

Det var inte bara solen som visade sig från sin bästa sida lördagen den 26e maj i Uppsala, utan även de högt kvalitativa Chokladerna från bland annat Francoise Pralus i en finstämd kombination med viner från både gamla och nya världen.

Provningsledaren Rasmus gick igenom chokladens tillverkning samt dess intressanta historia och lusthöjande effekter. De 20 delikatesspassionerade provningsdeltagarna visade ett stort engagemang och det dröjde inte länge innan man framförde sina minst sagt intressanta reflektioner inom ämnet. Vi provade totalt 6 st olika sorters choklad som ackompanjerades av 4 viner. Stämningen på Scandic Uplandia var som just den soliga vårlördag förtjänade.

Viner

  • Muscat de Beuames de Venise
  • Le Village du Sud,  Syrah
  • Errazuriz Max Reserva, Cabernet Sauvignon
  • Dow´s Ruby Port

Choklad

  • Francoise Pralus – Melissa Criollo
  • Francoise Pralus – Sao Tomé Forastero
  • 1888 – Forastero
  • Emils Gustavs vit choklad, Lingon & Blåbär
  • Ica Basic Mörk (Referens)
  • Ica Basic Mjölk (Referens)

Läs mer om våra choklad och vinprovningar här