Chokladtyper

De olika choklad stilarna ”Single-Origin Chocolate”

Madagaskar: Tydlig syra. Lätt citrus smak som påminner om mandariner.
Ghana och Elfenbenskusten: Kraftig och djup, klassiska kakao toner. Ger balans till mer komplexa bönor.
São Tomé: Fet choklad med intensiva aromer och underliggande rostade kaffetoner.
Mexiko: Framträdande syra.
Costa Rica: Fruktig med en balanserad kakaosmak.
Panama: Klassisk kakaosmak markeras genom subtila aromer av frukt och rostade nötter.
Columbia: Djup kakaosmak med måttlig fruktighet. Något bitter.
Ecuador: Mest känd för Arriba bönan. Tydlig syra. Välbalanserad toner av blommor och frukt samt subtila växtbaserade aromer.
Brasilien: Tydlig syra. Välbalanserade fruktiga aromer.
Venezuela: Komplexa fruktsmaker. Frammanar smaker av mogna röda plommon och mörka körsbär. Mycket välbalanserad.
Dominikanska republiken: Djup smak av jord och tobak. Vissa bönor ger även en kryddiga och fruktiga toner.
Trinidad och Tobago: Komplex fruktighet med tilltalande kryddighet som kanel. Mycket välbalanserad.
Jamaica: Ljust och fruktig, med tilltalande dofter. Komplexa och välbalanserad. Vanligt med en ton av ananas.
Indonesien (även identifierbar som Java): Välbalanserad. Tydlig syra viktad med ren kakaosmak.

 

 

de-olika-stilarna-single-origin-chocolate