Lam Tartare (4-8 personer)

Ingredienser:
2 ansjovisfiléer
2 vitlöksklyftor, hackade
¾ tsk salt
1 tsk kapris, avrunna
1 stort ägg (frivilligt)
2 msk dijonsenap
¼ dl olivolja
½ tsk nymalen svartpeppar
1 tsk Worcestershire sauce
¼ kopp hackad schalottenlök
½ kilo nymalen Lamm filé

Garnera med:
16 skivor vitt bröd, skorpa bort, skuren och rostade
16 skivor friterat majsbröd.
¼ dl kapris
¼ kopp hackad färsk bladpersilja
¼ dl olivolja

Instruktioner
Placera ansjovis, vitlök och ¼ tsk salt i en kyld medelstor bunke och mosa med en gaffel till en pasta. Tillsätt kapris, mosa dem i pastan. Tillsätt ägget och vispa in den i pasta med gaffeln. Vispa i senap. Sakta droppa i olivoljan, vispa tills allt är valblandat. Vispa i resterande ½ tsk salt, svartpeppar och Worcestershiresås. Lägg i lammfärsen och blanda väl med en träslev.

Servering
Placera lam tartaret i mitten av serverings tallriken, ordna toasten i punkter runt den och garnera runt kanten på fatet. Sedan njut.