Ost och vinprovning i Gävle den 18/04

Ost och vinprovning i Gävle den 1804 2 Lördagen 18/4 samlades ett gäng nyfikna deltagare för ost- och vinprovning på Scandic CH i Gävle. Det var sommelier Lena som höll i provningen denna kväll. Vi inledde med att gå igenom grundsmakerna och provningsmetodik för att deltagarna skulle få ut så mycket som möjligt av kvällen. Efter det inledde vi med den första kombinationen, som också blev kvällens favorit hos deltagarna. Lena berättade vidare om ostarnas och vinernas ursprung och tillverkningsmetoder. Det var ett uppsluppet och härligt gäng och det blev mycket diskussioner kring de olika kombinationerna. Kvällens kombinationer var:

Konbination 1: Cava Villa Clara, Spanien (Macabeo 70% och Parellada 30%)tillsammans med Brillat Savarin, en vitmögelost från Frankrike.

Kombination 2: Le Village De Sud, Frankrike (Sauvignon Blanc) tillsammans med Chévre, getost från Frankrike.

Kombination 3: Allesverloren, Sydafrika (Tinta Barocca) tillsammansmed Västerbottenost, hårdost från Burträsk.

Kombination 4: Moscatel de setúbal, Portugal (Moscatel de setúbal) tillsammans med Fourme d’Ambert Tradition, blåmögelost från Frankrike.

 

Ost och vinprovning i Gävle den 18/04