Ciderprovning

De flesta ser på cider som en blaskig alkoläsk att dricka i brist på annat. Tyvärr är denna alltför utbredda syn på cider delvis berättigad i Sverige, då det mesta som säljs under beteckningen ”cider” kommer i en aluminiumburk. Det är väldigt få som har provat en riktig cider och ännu färre som känner till vetenskapen, eller snarare konsten, som ligger bakom denna perfekta balans av sötma och syrlighet.

Visste du till exempel att i en liten kommun i franska Normandie, les Côtes-d’Armor, tillverkas över 600 olika cidersorter, varav vissa på äppelmust från 300 år gamla äppelträd?

Så oavsett om du aldrig har öppnat en ciderflaska med en riktig naturkork eller inte, får du nu chansen att upptäcka de utsökta finesserna som denna dryck har att erbjuda. Glöm skogsbärssmak och sötsliskighet, prova lagrad cider som är gjorda på 100% must utan artificiella smakämnen. Vi vill ge dig chansen att upptäcka ett traditionellt hantverk som har förfinats ända sedan antiken.

En ciderprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren guidar dig genom grundsmakerna, vilket är den första, nödvändiga etappen till att lära känna ciderns uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva ciderprovandet.

Vi kommer att presentera cider från olika delar av Europa för en komplett smakpalett av ciderns mångfald, prata lite om olika tillverkningsmetoder, och framför allt guida dig igenom en smak- och doftupplevelse som kommer att förändra din syn på denna dryck för alltid.

 

 

Recensioner för ciderprovning
Vinprovning Recensioner

Professionell och personlig sommelier.

En spännande provning för alla nyfikna.