Ölprovning Nybörjare

En ölprovning för nybörjare tar dig med på en provning med olika ölsorter, från ljus till mörk, torr till syrlig och ibland med inslag av söta smaker. Vi visar på en bredd av öler så att du kan hitta just din favoritöl. Öl är en av världens äldsta och mest klassiska dryck! Människan har jäst och bryggt öl lika länge som man har bakat bröd. Redan så tidigt som för 7 000 år sedan dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien och även hos våra nordiska förfäder hade ölet en stark ställning. Man trodde att det var en gudagåva, och så är det kanske.

En spännande introduktion till världen av öl!

En ölprovning nybörjare pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer först att gå igenom ölets egenskaper och hur dessa påverkas av våra sinnen samtidigt som ölen provas och metodiken lärs ut.

Upplev öl på ett nytt sätt och ta del av dryckens metodik och historia. Vi provar olika sorters öl och kommer att gå igenom vad som särskiljer dem. Hur gör man för att bäst avsmaka denna fantastiska dryck? Vad är det som gör ölet ljust? Eller mörkt? Var kommer smakerna ifrån? Och vilka ölsorter passar till vilken mat? Vi svarar även på alla dina frågor och sammanfattar ämnet på ett spännande och avslappnat sätt.

Välkommen till en rolig och lärorik ölprovning där vi tar fram ölkännaren inom dig.

 

Recensioner ölprovning
ölprovning Recensioner

Professionell och personlig ölmästare.

En spännande provning för alla intresserade.

Fem ölstilar tillsammans med tilltugg.

ölprovning