Cognacsprovning

Det är i vinregionen Cognac i västra Frankrike som den välsmakande spriten med samma namn tillverkas. Cognacen kan lagras på ekfat i upp emot 40 år, för att därefter kryddas och blandas efter de franska familjernas egna recept. Det krävs därför att man provar sig fram för att hitta sin personliga favorit!

En lyxig och underhållande provning!

Cognacens historia sträcker sig tillbaka till 1500–talets början. I takt med att drycken uppmärksammades för sin säregna smak stegrade priserna snabbt på marknaden. Det ledde till att endast kungar, adel och andra högmän hade råd att avnjuta den exklusiva drycken. Att drycken än idag förknippas med lyx och välstånd är, med andra ord, ingen slump.

En cognacsprovning pågår i cirka 1,5 timme och under provningen får du höra mer kuriosa om dryckens spännande historia. Hur definieras lagringsklassificeringen? Vad särskiljer de olika deldistrikten åt? Vi har svaren!

Välkommen till en lyxig och underhållande provning!

Recensioner för cognacsprovning

cognacsprovning Recensioner

En lyxig och underhållande provning.

Professionell och personlig sommelier.

Fyra utvalda Cognacssorter + tilltugg.

cognacsprovning Rémy Martin Louis XIII Black Pearl Cognac