Choklad och vinprovning

Följ med på en spännande choklad och vinprovning! Kärlek. När man pratar om choklad och vin brukar just det ordet komma på tal, vilket inte är speciellt konstigt då choklad är en lusthöjare. Choklad utlöser ämnet serotonin i kroppen, vilket ger en känsla av välmående. Dessa mytomspunna godsaker har en lång och spännande historia som för oss tusentals år tillbaka i tiden till de forna mayaindianerna och aztekerna där kakaobönorna användes som betalmedel, och av de allra rikaste till en helig chokladdryck. För att senare upptäckas av spanjorerna, vilka förde kakaobönan till Europa där den slutligen användes som njutningsmedel i de rika hoven.

Choklad har givit mycket njutning genom århundraden, men är också nyttigt! Forskning visar nämligen att choklad är antidepressivt. Ju högre kakaohalt, desto mer nyttigheter som antioxidanter, vitaminer och mineraler finns det i chokladkakan. Choklad med hög kakaohalt minskar blodtrycket, kolesterolvärdet och vikten samt ökar immunförsvaret, med andra ord är en choklad och vinprovning en hälsokur.

En avslappnad, rolig och passionerad resa in i chokladens värld!

En choklad och vinprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren berättar om vinets och chokladens historia, tillverkningsprocessen och dess egenskaper. Du får även lära dig om metodiken, hur choklad och vin med fördel provas. Vilket leder samtalet naturligt in på hur de egenskaper vi känner i vinet och chokladen matchar med varandra. Därefter går vi djupare in på chokladen och dess mystik.

Våra deltagare får ofta några spännande aha-upplevelser längs resan! Under choklad och vinprovningen kommer du få prova fyra smakfyllda kombinationer och du kommer hitta just din favorit kombination mellan choklad och vin. Vi kommer diskutter hur vin och choklad paras ihop med varandra och hur man ska tänka. Samt hur andra godsaker som vi äter passar ihop med vin, allt från dessert till mat. I många länder är choklad och kakao en vanlig ingrediens i maten. Det blir en avslappnad, rolig och passionerad resa in i chokladens värld! Med många tips och nya idéer.

 

Choklad och vinprovning i Uppsala med en deltagare som dricker rött vinChoklad och Vinprovning Stockholm med glada deltagare och mysig stämningChoklad och Vinprovning i Örebro med fem olika viner och chokladsorter

Recensioner choklad & vinprovning
Choklad och Vinprovning Recensioner fyra utav fem möjliga poäng i omdömeProfessionell och personliga Sommelier.

Utsökta och glädjande smakexplosioner.

Minst fyra smakrika viner och fem kvalitativa chokladsorter.