Choklad och vinprovning

Följ med på en spännande choklad och vinprovning! Kärlek. När man pratar om choklad och vin brukar just det ordet komma på tal, vilket inte är speciellt konstigt då choklad är en lusthöjare. Choklad utlöser ämnet serotonin i kroppen, vilket ger en känsla av välmående. Dessa mytomspunna godsaker har en lång och spännande historia som för oss tusentals år tillbaka i tiden till de forna mayaindianerna och aztekerna där kakaobönorna användes som betalmedel, och av de allra rikaste till en helig chokladdryck. För att senare upptäckas av spanjorerna, vilka förde kakaobönan till Europa där den slutligen användes som njutningsmedel i de rika hoven.

Choklad har givit mycket njutning genom århundraden, men är också nyttigt! Forskning visar nämligen att choklad är antidepressivt. Ju högre kakaohalt, desto mer nyttigheter som antioxidanter, vitaminer och mineraler finns det i chokladkakan. Choklad med hög kakaohalt minskar blodtrycket, kolesterolvärdet och vikten samt ökar immunförsvaret.

 

En passionerad resa i chokladens värld!

 

En choklad och vinprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren berättar om vinets och chokladens historia, dess egenskaper och hur de med fördel provas. Därefter går vi djupare in på chokladen och dess mystik.

Kvällens tonvikt läggs på att prova de olika chokladsorterna tillsammans med de olika vinerna, samtidigt som sommelieren berättar om valet av choklad och vin till sina smakfyllda kombinationer.

Recensioner choklad & vinprovning
Vinprovning RecensionerProfessionell och personliga Sommelier.

Utsökta och glädjande smakexplosioner.

Fyra smakrika viner och fem kvalitativa chokladsorter.

Choklad och vinprovning