Klassisk Vinprovning

Följ med på en spännande klassisk vinprovning! Vinets historia sträcker sig över tusentals år och är tätt sammanflätad med jordbrukets historia, mat, civilisationen och mänskligheten själv. Arkeologiska bevis tyder på att den tidigaste kända vinproduktionen inträffade i Georgien omkring 8000 f.Kr.

Vin är ett stort och komplext ämne som tar åratal att bemästra. Lyckligtvis krävs det dock ingenting för att provsmaka! Alla kan njuta av ett gott vin och alla kan lära sig uppskatta nya vinsorter.

Lär känna vinexperten inom dig!

En klassisk vinprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer att guida dig genom grundsmakerna, vilket är den första, nödvändiga etappen till att lära känna vinets uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva vinprovandet.

Under denna provning introducerar vi det breda ämnet vin. Hur provar man ett vin? Hur odlas vindruvor och hur tillverkas vin? Vad är det för skillnad mellan olika druvor? Hur kombinerar man mat och dryck? Vi går igenom det mest grundläggande och besvarar dina frågor. Målet är att du ska känna dig som en sommelier nästa gång du ska beställa vin på en restaurang eller välja ett vin på Systembolaget.

Recensioner för vinprovning
Vinprovning Recensioner

Professionell och personlig sommelier.

Fyra utvalda viner tillsammans med tilltugg.

En spännande provning för novis som proffs.
Vinprovning