Choklad och vinprovning i Uppsala den 12/06

Choklad och vinprovning i Uppsala den 12062015 del1I fredags arrangerade vi en choklad och vinprovning i centrala Uppsala. Sommelier Robert gick igenom grunderna för vin och choklad samt vad man ska hålla i åtanke när man provar och smakardessa godbitar. Olika viner passar olika bra med diverse chokladsorter, under denna provning tog sommelieren fram sina favorit kombinationer mellan choklad och vin samt berättade hur han kommit fram till dessa kombinationer. En deltagare skickade in ett mejl till oss under söndagaskvällen och skrev följande:

Hej!

Åh vad vi hade trevligt igår min syster och jag på choklad och vinprovningen.Vi hade aldrig varit på en sån, och är jättenöjda. Sedan åt vi 3-rätters som vi var lika nöjda med, både maten och servicen.
Tusen tack för en fin kväll 🙂
Mvh
Lillemor N
Tack för dessa värmande ord Lillemor! Under kvällen provades fyra viner och fyra chokladsorter:
* Det sött vita vinet Muscat de Baume med den söta 45% mjölchokladen Melissa från Francois Pralu
* Syrligt rött vin Le Village Syrah med syrlig 75% Ariba Forostero från Equateur & 100% Criollo från Madagaskar.
* Det smakrika sträva röda vinet Rioja med en smakrik mörk 75% Forastero från Ghana.
* Ett härligt Tawny port från Grådask tillsammans med en krämig och fruktig 75% Trinitario från Trinidad.