Möhippa Stockholm – Vi utser de bästa och sämsta aktiviteterna!

Vi har samlat ihop de allra bästa aktiviteterna för dig som planerar en möhippa i Stockholm stad. Här hittar du något för den lyxiga möhippan, den äventyrliga bruden eller en sexig girl’s night out.

Vi tipsar om de bästa aktiviteterna för en lyckad möhippa, och varnar för de du ska hålla dig borta ifrån. Följ med oss när vi testar och betygsätter allt från spa-behandlingar till sexig burlesque dans och paintball.

Tips på lyxiga aktiviteter för en möhippa i Stockholm

För dig som vill lyxa till det lite extra inför din möhippa så har vi tagit fram fyra alternativ som inte kan slå fel. Oavsett om du är ute efter avslappning, fest eller bara god mat och sällskap så kommer du att hitta något som gör kvällen oförglömlig.

Spa-lyx och avslappning

En halvdag, eller varför inte en heldag med övernattning på ett spa med dina bästa vänner kan sällan gå fel. Skäm bort bruden med pool, behandlingar och god mat. Detta är ett riktigt lyxalternativ för en möhippa.

Ett pålitligt SPA för en möhippa i Stockholm är Sparadiset. De har tre olika span, var och ett med ett eget tema så som Hawaii, Indonesien och Maldiverna. Här kan du njuta av inte bara behandlingarna och sällskapet, utan även omgivningen. Det är nästan som att du befinner dig utomlands.

I Nacka hittar du Njuta Spa som är ett spa med terass och lyxpaket där du kan koppla av med dina väninnor utan avbrott. Andra högklassiga spa-anläggningar i Stockholm som passar för möhippor är bland annat Sturebadet med sitt turkiska bad samt Nordic Spa & Fitness i närheten av skärgården.

Ett SPA i centrala Stockholm där bruden lyxar till det med massage

Min personliga favorit är dock Yasuragi, en av de vackraste och mest omtyckta spa-anläggningarna i Stockholm. Trots att spat ofta är fullbokat långt i förväg så verkar just detta spa ofta glömmas bort när det kommer till möhippor.

Yasuragi erbjuder en mängd olika paket, med och utan övernattningar. De har också aktiviteter som meditation, yoga och självklart avkoppling i varma källor i klassisk Japansk anda.

Tidslängd: Från 120 min
Lyx: 10/10
Komfort: 10/10
Skratt: 6/10
Adrenalin: 1/10

Dygnskryssning med skärgårdsvyer

Kryssningar blir allt populärare som en aktivitet för möhippor. Detta är för att det är ett ekonomiskt alternativ där du har tillgång till god mat och dryck, barer och nattklubbar samt spa. Alltihopa samlat på samma ställe.

Du kan också dra ut på möhippan lite längre om du väljer att spendera en natt med dina väninnor på båten. Cinderella och Birka Cruises erbjuder flera alternativ för den blivande bruden, allt ifrån underhållning, lyxhytt och fantastiska vyer till pool och skaldjursplatå.

Tidslängd: Från ett dygn
Lyx: 9/10
Komfort: 9/10
Skratt: 8/10
Adrenalin: 3/10

Lyxig Champagneprovning

Om du inte riktigt har en hel helg att avvara, eller om ni är ute efter en stilfull start på möhippan så är kanske en dryckesprovning just vad ditt sällskap behöver. Taysta erbjuder skräddarsydda upplevelser för dig och ditt sällskap där mat och dryck står i fokus.

Champagneprovning med champagneflaska och champagneglas i en ishink.

Du kan välja mellan flera olika alternativ, kanske prova kombinationer av ost- och vin, choklad- och vin eller varför inte slå på riktigt stort och boka in en champagneprovning.

När ni känner er nöjda med bubbel och tilltugg kan ni sedan skåla för bruden och fortsätta kvällen med ytterligare äventyr. En perfekt aktivitet före, under eller efter middagen.

Tidslängd: 90-120 min
Lyx: 9/10
Komfort: 8/10
Skratt: 9/10
Adrenalin: 3/10

Festa natten lång med hyrd limousine

Om ni är ute efter något på den lite vildare sidan så kanske det klingar rätt att hyra en limousine för ert sällskap. Då är det ni som bestämmer vart ni vill åka, hur länge ni ska stanna och vad ni ska göra.

Festa loss med tjejerna utan att oroa er för att komma hem säkert. Ni har en professionell chaufför som ser till att ni kommer hem när kvällen är slut. East Coast Limo är ett pålitligt företag som hyr ut limousine i Stockholm. Du talar om vad du vill ha, och de fixar det!

Tidslängd:
Lyx: 8/10
Komfort: 10/10
Skratt: 7/10
Adrenalin: 3/10

Tips på aktiviteter med äventyr för en möhippa i Stockholm

Om en vild limousinetur runt Stockholms barer och nattklubbar inte var tillräckligt vilt för dig så kan du spana in våra rekommendationer för en möhippa fylld av äventyr och galenskaper. Var redo för pumpande adrenalin!

Paintball med en twist

Jag har sedan jag såg filmen ”10 orsaker att hatar dig” alltid förknippat paintball med en viss romans och lekfullhet. Att få en chans att testa på paintball med mina bästa vänner var högt upp på min bucketlist. Sanningen är faktiskt den att det inte finns något romantiskt med paintball, utan det kräver koncentration och det är också smärtsamt att bli skjuten.

Men om lite svett och smärta inte avskräcker dig så är paintball definitivt en oförglömlig aktivitet som absolut är värd att testas för de äventyrslystna. Stockholm Paintball & Äventyrscenter har dessutom en extra rolig twist på aktiviteten – klä den blivande bruden i en kanindräkt istället för camouflage och avsluta dagen med en kaninjakt. Glöm inte kameran, det här kommer du att vilja föreviga!

Tidslängd: 60-120 min
Lyx: 2/10
Komfort: 2/10
Skratt: 9/10
Adrenalin: 8/10

Fångarna på fortet

Om tanken på att bli skjuten av dina vänner inte lockar, då bör du överväga äventyren som Fångarna på Fortet kan erbjuda. Fortet hittar du på en liten ö utanför Waxholm och när du väl är på plats så ska du och ditt team ta er igenom 10 celler genom att utmana bland annat gåtor, labyrinten och bollhavet.

Inte nog med att det här är en aktivitet som utmanar kroppen och huvudet, du får också testa hur väl ni kan samarbeta när det krävs. Det här är en aktivitet med mycket skratt, spänning och även ansträngning.

När ni till slut har tagit er till mållinjen så bjuds det på tre-rätters middag som ett avslut. Men se upp, om ni inte kan arbeta tillsammans så kanske ni blir fast på ön!

Tidslängd: 120 min + middag
Lyx: 3/10
Komfort: 4/10
Skratt: 8/10
Adrenalin: 7/10

Prova på att flyga i en vindtunnel

Bodyflight i Stockholm ger dig en chans att känna på hur det känns att flyga. I de vertikala vindtunnlarna får du känna på hur det känns att hoppa från ett flygplan. Med simulerade hastigheter upp till 300 km/timmen får du en adrenalinrush utan att riskera din säkerhet.

Inomhusfallskärmshoppning är en unik upplevelse men också en träningsform och du kan känna hur musklerna fått arbeta efter en omgång i vindtunneln. Om du fortfarande har energi så kan du och ditt sällskap kombinera upplevelsen med 5-kamp, bowling eller någon annan av de aktiviteter som finns tillgängliga.

Tidslängd: Ca 90-120 min
Lyx: 3/10
Komfort: 3/10
Skratt: 8/10
Adrenalin: 10/10

Njut av Stockholm stads vyer i luftballong

Om du vill njuta av höjder, utan hastighet så är luftballong ett mer avslappnat alternativ med precis lagom mängd adrenalin i kombination med vackra vyer.

Luftballonger i himlen med utsikt över Stockholm.

Upp till 22 personer kan trängas i en korg och njuta av utsikten över Stockholm stad med ett glas champagne och en skål för den blivande bruden. Och ni får allihopa gå hem med ett diplom som minne av upplevelsen.

Tidslängd: Ca 4 timmar
Lyx: 8/10
Komfort: 4/10
Skratt: 8/10
Adrenalin: 8/10

Tips på roliga aktiviteter för en möhippa i Stockholm

Vi är inte alla på jakt efter det coolaste äventyret eller den ultimate adrenalinrushen. Många av oss föredrar att hålla både fötterna på marken. Då finns det ändå många olika aktiviteter som involverar både skratt, fysisk aktivitet och lite adrenalin.

Skaka loss och lär dig att dansa förföriskt

Om du någonsin sett filmen Moulin Rouge så känner du nog också till Burlesque dans. På med korsetten och strumpbyxorna. Den här sexiga aktiviteten är perfekt för en möhippa eller en riktig Girl’s night out.

Du får lära dig barnförbjudna tekniker som ”Bump and Grind”, ”Shimmy” och mycket mer. Kanske något att lägga på minnet inför bröllopsnatten?

En möhippa i Stockholm där bruden är utklädd till showgirl och ska dansa med sina vänner.

Om du å andra sidan vill sakta ner tempot lite mer så rekommenderar jag att du istället provar magdans. Den här orientaliska dansen är både sexig och trollbindande. I en orientaliskt inredd studio får du prova på förföriska dansrörelser iklädd egyptisk magdanskostym.

För de lite mer avancerade dansarna som redan bemästrat exempelvis Zumba, så kan Samba eller till och med Bollywood dans vara en kul utmaning.

Tidslängd: Från 60 min
Lyx: 6/10
Komfort: 4/10
Skratt: 9/10
Adrenalin: 5/10

Studsa till nya höjder på Bounce

En trampolin park är lite som en lekpark för vuxna. Med mjuka väggar och golv så kan du hoppa, göra tricks och gå helt wild utan att göra dig illa. Du känner sig lätt och fri när du studsar upp till två meter i luften. Trodde jag.

Det visar sig dock att det är en väldigt fysiskt krävande aktivitet och detta rekommenderas inte vid graviditet eller skador. Själv klarade jag ungefär 25 minuter innan jag behövde ta en paus.

Som tur är så finns även 3-kamp och 5-kamp som alternativ att kombinera med hoppningen. Sedan är det värt att nämna att den här aktiviteten inte bör kombineras med alkoholhaltig dryck.

Tidslängd: Från 60 min
Lyx: 3/10
Komfort: 2/10
Skratt: 8/10
Adrenalin: 4/10

Sämsta aktiviten: Trampolin park & Paintball

Då var det dags att kora den bästa och sämsta aktiviteten för en lyckad möhippa. Efter att själv ha fått möjligheten att testa både trampolin parken och paintball – två upplevelser som jag verkligen sett fram emot länge så måste jag tyvärr säga att de inte nådde upp till mina förväntningar.

De verkar båda roliga i teorin, men i praktiken så är de tyvärr smärtsamma och passar inte alla. Kvinnor som är gravida eller har tidigare skador bör inte försöka sig på dessa aktiviteter så det inte är säkert.

Bästa aktiviteten: Burlesque Dans med bubbel

Vinnaren, och det bästa tipset vi kan ge er för en lyxig möhippa med skratt och äventyr är Burlesque dans i kombination med en Champagneprovning. Dans är inte bara en träningsform, utan det är ett sätt att uttrycka sig på och kan få varje kvinna att känna sig sexig. Boka din Burlesque dans aktivitet här.

Självklart kommer dansupplevelsen att leda till mycket skratt, roliga bilder och film – och kan ge bruden några nya tricks att ta med sig på sin honeymoon.

När ni sedan har fått nog av korsetten och fjäderboan så kan sällskapet bege sig vidare till en bubblande afton för att fira med champagne och tilltugg i brudens ära. Detta är ett recept på en lyckad kväll i stil! Boka din Chamapgneprovning här.