Ölprovning

Ölprovning

Följ med på en spännande ölprovning! Öl är en av världens äldsta och mest klassiska drycker! Människan har jäst och bryggt öl lika länge som man har bakat bröd. Redan så tidigt som för 7 000 år sedan dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien och även hos våra nordiska förfäder hade ölet en stark ställning. Man trodde att det var en gudagåva – och så är det kanske.

Ingående kunskap om öl och provningsmetodik. Ta fram ölkännaren inom dig!

En ölprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer först att gå igenom ölets egenskaper och hur dessa påverkas av våra sinnen samtidigt som ölen provas och metodiken lärs ut.

Upplev öl på ett nytt sätt och ta del av dryckens metodik och historia. Vi provar olika sorters öl och kommer att gå igenom vad som särskiljer dem. Hur gör man för att bäst avsmaka denna fantastiska dryck? Vad är det som gör ölet ljust? Eller mörkt? Var kommer smakerna ifrån? Och vilka ölsorter passar till vilken mat? Vi svarar på dessa och dina frågor samt sammanfattar detta ämne på ett spännande och avslappnat sätt.

Välkommen till en rolig och lärorik ölprovning där vi tar fram ölkännaren inom dig.

Fem utvalda Ölsorter under ett tema

Professionell och personlig sommelier.

En provning för alla intresserade, novis som proffs.

 

Det är rekommenderat att undvik starka parfymer och inte dricka kaffe före provningen då det trubbar av sinnena. Minimiålder 18 år. Samtliga provningar pågår i cirka 1,5 timme.

Avbokning ska senast ske 14 dagar innan upplevelsen äger rum. Lika så kan Taysta skjuta fram en upplevelse på grund utav exempelvis, olycka, sjukdom eller brist på deltagare. Detta gör det smidigare för er som kund samt garanterar kvaliteten på Taysta’s samtliga provningar. I sådana fall får våra kunder möjlighet att boka om sig till en valfri provning i valfri stad under sex månader.Ölprovning