Ost och vinprovning den 29/04 i Stockholm

Fredagen den 29/04 träffades en härlig grupp i centrala Stockholm för att prova ost och vin. En härlig ost och vinprovning med klassiska smak sensationer blandat med lite mer moderna kombinationer och gastronomiska succéer. Vi provade följande ost och vin- sorter.

Brillat Savarin med Grans Moments Cava Brut
Den dekadenta och feta vitmögelosten förenades sig exemplariskt med drycken. Den höga syran skar genom fetman och ljuv musik uppstod. Frukten lyfte i drycken utan att bli överväldigande. Gästerna uppskattade tilltaget med ett bubbel och kom snabbt över det, i deras värld, något oortodoxa valet.

Camembert med Santa Margherita Valdadige, Pinot Grigio
Fräschören och vinets krispiga aura trivdes alldeles utmärkt med ostens syrliga touch. Smaken av skalet dämpades samtidigt som många gäster uppfattade att vinets kropp blev fylligare. Två gäster tyckte att detta var kvällens bästa kombination.

Comte med Guigal Cotes du Rhone
Skön musik uppstod när ostens sälta mötte upp restsötman i vinet. Helt klart en trivsam och klassisk kombo som gick hem i stugorna. Den nödiga crunshen trivdes med dryckens kryddighet.

Roquefort med Lenz Moser TBA
Den kraftfulla smaken med sin tydliga sälta och smakrikedom möts allra bäst av smakerna i ett sött vin. Salt och sött är sen gammalt och kombinationen knockade gästerna. Majoriteten hade avslutningen som kvällens bästa kombo. Sötman i vinet dämpades utan att förlora sin charm samtidigt som ostens nästan aggressiva karaktärer blev mjuka och behagligt inlindade i dryckens kropp. De båda komponenternas tydliga drag föll aldrig ur ramen. En förträfflig kombination.

 

 

 

IMG_2737