Ölprovning

Följ med oss på en spännande ölprovning där du får prova goda öler med smakrika tilltugg! Vi utlovar en lättsam och rolig upplevelse för alla nyfikna. Vi arrangerar event med olika teman och upplevelser med fokus på mat- och öl i kombination. Eventen äger rum runt om i landet och du kan enkelt köpa biljetter via vår hemsida.

Ölet bär på en mycket händelserik och spännande historia. Det är en dryck som kan beskrivas som människans följeslagare genom årtusenden. Den utvecklats i takt med människans utveckling, framförallt förändringen av jordbruket och matproduktionen.

Den första ölen uppkom flera tusen år f.Kr. Sedan dess har ölen genomgått en närmast magisk transformation till att bli det öl vi känner till idag. Utvecklingen av öl anses vara sammanvävt med utvecklingen av bröd och användningen av olika spannmål. Det kan till stor del förklara det varierade utbudet av olika ölsorter som finns idag.

På vår ölprovning får du möjlighet att stiga in i ölets Eden och lära dig mer om öl. Ölets historia, sammansättning och tillverkning. Vad som särskiljer olika ölstilar åt och hur man bäst provar öl för att få ut det mesta av upplevelsen. Du kommer även lära dig att bedöma och betrakta ölets doft, utseende och smak.

I smaken är vi uppmärksamma på kriterierna: kropp, upplevd alkohol, sötma, syra, bitterhet och strävhet. Tillsammans med andra deltagare och en professionell ölmästare diskuterar vi även kvällens utvalda öler. Vi pratar om ölens historia, ursprung och annan kuriosa som gör kvällen till en minnesvärd upplevelse. Följ med på en rolig och lättsam ölprovning! Och få möjligheten att hitta nya favoritöler!

Gillar du öl? Då har du kommit helt rätt! Vi har något för alla!

Information Ölprovning

En ölprovning pågår i ungefär 1,5 – 2 timmar och du kommer få prova mellan fem till tio olika öler beroende på öltema. Du kommer även få prova ölen tillsammans med noggrant utvalda delikatesser och tilltugg.

Kan du inte så mycket om öl? Ingen fara, vi arrangerar även ölprovningar för nybörjare. Då får du prova många olika ölsorter från alla världens hörn! Vi går igenom grunderna om hur man provar öl, ölets historia, öltillverkning och de olika ölsorterna.

För dig som kan lite mer om öl så arrangerar vi även klassiska ölprovningar med enbart exempelvis belgisk öl, IPA, Barley Wine eller mörk lager. Vilken är din favorit? Oavsett vilken ölstil som tilltalar dina smaklökar så har vi något för dig!

Är du ivrig på att testa hur olika öler passar med ost? Då kan du stilla din nyfikenhet med vår ost och ölprovning. Evenemanget bjuder på en duell mellan fyra olika kombinationer av öl och ost. Om du är ute efter en lite sötare smakupplevelse så är vår choklad och ölprovning det perfekta alternativet. När mötet mellan öl och choklad blir samspelt så dansar smaklökarna euforiskt i takt. En otrolig upplevelse!

Ölmästaren kommer guida dig igenom ölprovningen och utmana dina smaksinnen. Därigenom utvidgas dina vyer för nya spännande kombinationer. Är du redo för en minnesvärd kväll fylld med kuriosa och nya upptäckter?

 

Två personer som provar öl

 

 

Omdöme Ölprovning Taysta

• Rolig ölprovning för alla intresserade!

• Fem till åtta utvalda goda öler

• Professionell och personlig ölmästare.

• Smakrika och passande tilltugg.