Choklad och Ölprovning

Temat choklad och ölprovning är relativt okänt, men okänd mark är den mest intressanta att utforska! Ibland ger de mest oförväntade möten upphov till upplevelser som även de är lika lyckligt oväntade. Under denna provning får du smaka fyra utvalda smakkombinationer mellan choklad och öl, de är vår holy grail inom gastronomiska kombinationer.

Möt choklad, en delikatess tillverkad på chokladbönor och ren njutning, och öl, en dryck som hör hemma lika väl på afterwork träffen som på midsommaraftonsfesten. På vår choklad och ölprovning möts choklad och öl öga mot öga, i en vågad duell där endast den mest väl harmoniserad av kombinationer kan segra.

Men innan vi engagerar oss i duellen, bör vi först ha en förståelse för varför just dessa två favoriter är de perfekta kandidaterna för en smakkamp. Vad är det som gör just öl och choklad till de varor som älskas och konsumeras av så många? Skälet till att choklad är så folkkär finner delvis sin förklaring i godbitens variation och mångfald. Redan för flera tusen år sedan i Centralamerika var det vanligt att kakaobönan blandades experimentellt med andra tillbehör såsom vanilj. På sätt och vis, kan detta ses som en av historiens första chokladprovningar!

Följ med och utforska nya smakkombinationer som kommer positivitet överraska dig!

Till skillnad från chokladens ursprungliga tillverkning är ölens historia beroende av människans användning av spannmål. Över tid och kontinent så har olika spannmål brukats för att tillverka olika brödsorter. Med denna produktion medföljde även tillverkningen av flera ölsorter vilket i sin tur har bidragit till det fantasifulla utbud vi har framför oss idag.

 

Information choklad och ölprovning

Nyfiken på att göra en djupdykning i chokladens och ölens värld? På vår choklad och ölprovning guidar en professionell sommelier dig under ungefär två timmars tid i hur man bäst provar öl och choklad för att få ut det mesta av upplevelsen. Vi provar oss fram bland olika kombinationer för att märka ut fiender såväl som fränder bland urvalet och diskuterar även kort historien bakom kvällens urval. Följ med och utforska nya smakkombinationer som kommer positivitet överraska dig! Läs mer om våra olika ölprovningar under

 

Choklad och Ölprovning

Omdöme Choklad och Ölprovning Taysta

• Professionell ölmästare.

• Utsökta smakexplosioner!

• Åtta öler med fem chokladsorter.