Klassisk Ölprovning

Vår klassisk ölprovning tar dig med till att prova specifika ölsorter. Först väljer ölmästaren ut tema för ölprovningen, så som en belgisk ölprovning, och därefter några öler. Ölerna provas alltid från lättast till tyngst, torrast till sötast och billigast till dyrast. Detta för att skapa en röd tråd, men viktigare för att anpassa provningen till hur våra smaklökar fungerar. Smaklökarna blir mindre känsliga under provningen och kan rätt enkelt bli dämpade. När drycken är vald så bestämmes passade tilltugg till drycken och intressant information välj ut att berätta om vardera producent och region.

Allt sker under avslappnade former med fokus på att prova goda ölsorter och ha en trevlig stund tillsammans!

För att få en bredd på provningen väljs cirka fem olika sorter ut att prova på samma gång, antalet beror på hur djupt ölmästaren vill gå in på vardera ölsort. Intressanta provningsteman kan till exempel vara en ölstil så som en Stoutprovning, ett land så som en belgiskölprovning, en grundsmak så som en söt eller syrlig ölprovning, eller endast en enda specifik ölproducent. Det finns många ölsorter och ölstilar, desto mer att prova och lära!

 

Information Klassisk Ölprovning

Oftast används ISO-provningsglas, vilket är en standard för att prova olika drycker. Många dryckesdomare värden över använder dessa provningsglas så att inte glaset har en påverkan i deras bedömning. En klassisk ölprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. timme och ingen förkunskap krävs, kom som du är. Allt sker under avslappnade former med fokus på att ha en trevlig stund!

 

Ölprovning med glada gäster

Omdöme klassisk Ölprovning Taysta

• Professionell och personlig ölmästare.

• En provning för alla intresserade.

• Fem till åtta utvalda ölsorter + tilltugg.