Ölprovning Nybörjare

Följ med på en spännande ölprovning för nybörjare! Du kommer att få prova olika ölsorter, från ljus till mörk, torr till syrlig och ibland med inslag av söta smaker. Under avslappnade former provar vi en bredd av olika ölsorter så att du kan hitta just din favoritöl. Vi fokuserar på kvalitativ öl från mikrobryggerier och erkända bryggerier med gamla anor. Det är en blandning av god öl värd att prova!

Öl är en av världens äldsta och mest klassiska drycker. Människan har jäst och bryggt öl lika länge som man har bakat bröd. Redan så tidigt som för mer än 5 000 år sedan dracks denna mytomspunna dryck i Babylonien, och även hos våra nordiska förfäder hade ölet en stark ställning. Man trodde nämligen att det var en gudagåva, och det stämmer nog!

En spännande och avslappnad introduktion till världen av öl!

Information Ölprovning Nybörjare

Vår Ölprovning Nybörjare pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren kommer först att gå igenom grundsmakerna och ölets egenskaper samt hur dessa påverkas av våra sinnen. Samtidigt går vi igenom metodiken – hur man provar och avsmakar öl på bästa sätt. Allt sker under avslappnande förhållanden med njutning i fokus!

Upplev öl på ett nytt sätt och ta del av dryckens historia. En utbildad sommelier kommer att berätta om ölets historia, öltillverkning och vad som särskiljer vardera öl i glasen. Vi djupdyker ner bland de olika ölproducenterna och vad som särskiljer dem. Sommelieren lyfter även fram skillnaderna mellan ljus eller mörk öl, var ölets smaker kommer ifrån och hur man parar ihop öl med mat. Det blir en spännande och avslappnad introduktion till ölets värld, med många nya tips och idéer. Välkommen till en avslappnad, rolig och lärorik ölprovning!

 

En ölprovning nybörjare där provningsdeltagare doftar på olika öler och doftflaskor

Ölprovning nybörjare med två unga män som provar god ölHäller upp öl till ölprovning i fem olika ölglas

Omdöme Ölprovning Nybörjare Taysta

• Professionell och personlig ölmästare.

• En provning för alla intresserade.

• Fem till åtta ölstilar tillsammans med tilltugg.