Ost och ölprovning

Vår populära ost och ölprovning är ett måste för alla nyfikna mat- och ölälskare! Vissa kanske tror att ost enbart kan avnjutas tillsammans med ett glas rött vin. Det stämmer inte. Det går även alldeles utmärkt att kombinera välvalda ostar med smakrik öl. Allt handlar om att kombinera rätt och känna till godsakernas ursprung. Många livsnjutare menar, till och med, att öl och ost är godare än ost och vin. Under denna ost och ölprovning undersöker vi detta samband med glädjande resultat! Följ med på en resa till smakkombinationernas moderna värld!

En rolig, fullspäckad och smakrik kväll med många nya idéer!

Information Ost Och Ölprovning

En ost och ölprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren kommer att börja med att gå igenom ölet och ostens egenskaper och hur dessa påverkas av våra sinnen. Du kommer även få lära dig om ölmetodik, hur man provar öl, samtidigt som du provar fyra goda smakkombinationer av ost och öl. Många gäster brukar uppleva en aha-upplevelse när de hittar just sin favoritkombination mellan ost och öl!

Därefter djupdyker vi ner i ölens underbara värld och du får lära dig mer om ölproducenterna och ölstilarna. Du får även nya tips och idéer om hur man parar ihop ost och öl samt vad de båda passar till separat. Upptäck konsten att matcha öl med mat samt diverse delikatesser. Vi utlovar en rolig, fullspäckad och smakrik kväll med många nya idéer!

Se även: Flera spännande ölprovningar

 

Deltagarna sitter runt ett lång bord uppdukat med ost, öl och tända ljus.

Omdöme ost och ölprovning Taysta

• Spännande smakkombinationer!

• Professionell och personlig ölmästare.

• Fem till åtta goda ölsorter.

• Fyra smakrika ostar.