Spritprovning

Spritprovning. Ljudet av glas som klinkar, porlande skrattsalvor som ekar och doften av en långvarig tradition som har sina rötter förankrade i svunna tider. Våra spritprovningar bjuder in dig till att ta del av en förfinad dryck som associeras av många med lyx och ren njutning. Vad många kanske inte anar är att trots dryckens eleganta fasad, bär den på en äventyrsrik och fängslande historia som gjort den till den favorit den är idag.

Kunskapen om sprittillverkning var från början huvudsakligen begränsad till munkar och vetenskapsmän och det var inte förrän 1500-talet som man började få upp ögonen för konsumtion av drycksorten utöver som medicin. Vad som följde därefter är en historia fylld med intriger, präglad av både smuggling såväl som förbud mot konsumtion av drycken under 1800- och 1900-talen.

Våra spritprovningar erbjuder en djupdykning i spritens historierika och charmerande värld, där de smakfulla dryckerna Rom, Cognac och Whisky finns med som resestopp på den vindlande färden.

Vår spritprovning erbjuder dig en djupdykning i spritens historierika och charmerande värld, där de smakfulla dryckerna Rom, Cognac och Whisky finns med som resestopp på den vindlande färden. De tre spriterna provas i tre enskilda provningar där ett urval på tilltugg och fyra spriter serveras. Inte nog med det; utöver våra övriga provningar, erbjuder vi även en särskild spritprovning som lär falla cigarrälskaren i smaken. På våra cigarr och Whiskyprovningar får deltagaren nämligen möjlighet att slå två flugor med en smäll genom att prova sig fram bland fyra kombinationer av de två lyxvarorna. Det finns trots allt få andra smakupplevelser som kan få gnistorna att flyga som det harmoniserade mötet mellan en cigarr och len Whisky.

 

Information Spritprovning

Oavsett vilken dryck du väljer att utforska, innebär vår spritprovning en resa. Resans syfte går ut på att prova och diskutera kvällens urval. Provningen pågår i ungefär 2 timmar för cigarr och Whiskyprovningen, och 1.5 timmar för de övriga spritprovningarna. Med guidning från en professionell sommelier beaktar deltagarna dryckernas doft, utseende och smak. När vi bedömer smak tar vi hänsyn till dryckens kropp, upplevd alkohol, sötma, syra, bitterhet och strävhet. Vi ser även till att diskutera urvalets bakgrund, d.v.s. hur och var den tillverkades, och tar oss en närmare titt på spritens historia.

Tillsammans beger vi oss ut på en upptäcktsfärd där inget inslag eller sinnesintryck förblir oupptäckt. Vid kvällens slut lämnar du provningen med ny spritkuriosa att fylla kunskapsbanken med, provningstips för att få ut mer utav smakupplevelsen och allt som allt, minnet av en unik upplevelse som lär stanna kvar länge. Välkommen till en spännande spritprovning!

 

Spritprovning Sverige med dukat bord och glada provningsdeltagare

Omdöme Spritprovning Taysta

• Spännande spritprovningar!

• Professionell spritmästare.

• En upplevelse för alla nyfikna.