Champagneprovning

Champagne kommer från den franska vinregionen med samma namn och ska drickas minst en gång per dag, om vi ska lyssna till Winston Churchill. Det är en sprudlande dryck som inte går att jämföra med något annat och är minst sagt ett hantverk med gamla anor. En Champagneprovning passar att gå på när som, men är även väldigt lämpligt för firande.

I flera århundraden har Champagne varit det vin vi dricker i samband med högtidsstunder. Det kan drickas som fördrink och det kan skålas med vid triumf, men det är nästan alltid i samband med ett firande! För att verkligen lära sig att uppskatta vinet Champagne behöver man lära känna dess sagolika historia, själva vinområdet och tillverkningsprocessen. På vår Champagneprovning kommer du få lära dig om just det, men även mycket mer.

En spännande Champagneprovning fylld av lyx!

Information Champagneprovning

En Champagneprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer att guida dig genom grundsmakerna, vilket är den första, nödvändiga etappen till att lära känna vinets uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva vinprovandet. Under kvällen provas tre Champagnesorter som jämförs mot ett mousserande vin samtidigt som sommelieren berättar om den sagofyllda historien om Champagne.

För ska man lära sig att verkligen uppskatta vinet Champagne, då behöver man lära känna dess historia. En spännande berättelse om benediktinmunken Pierre Pérignon, även kallad Dom Pérignon, Madame Clicquot, Napoléon och den ryska tsaren. Många intressanta ingredienser som tillsammans skapar en fartfylld historia om en dryck som annars för tankarna till elegans, firande och romantik.

Under kvällen får du även nya tips och idéer kring exempelvis hur man sabrerar en Champagneflaska, hur man parar ihop Champagne med mat, och mycket mer. Välkommen till en spännande Champagneprovning fylld av lyx!

Kanske du är mer sugen på vin tillsammans med ost, choklad eller lakrits? Läs mer här om våra andra vinprovningar!

Champagneprovning Örebro med en provningsdeltagare som doftar på champagne Champagneprovning stockholm när champagne hälls upp i glasen Champagneprovning Uppsala i en mysig vinkällare

Omdöme Champagneprovning Taysta

• Ett uppfriskande och roligt event!

• Upplevelsen passar alla intresserade.

• Professionell och personlig sommelier.

• Fyra utvalda bubblande viner.

• Goda tilltugg.