Choklad och Vinprovning

Följ med på en spännande choklad och vinprovning! Kärlek… När man pratar om choklad och vin brukar just det ordet komma på tal, vilket inte är speciellt konstigt då choklad är en lusthöjare. Choklad utlöser ämnet serotonin i kroppen, vilket ger en känsla av välmående. Dessa mytomspunna godsaker har en lång och spännande historia, som för oss tusentals år tillbaka i tiden till de forna mayaindianerna och aztekerna, då kakaobönorna användes som betalmedel, och av de allra rikaste till en helig chokladdryck. Senare kom spanjorerna, som ivrigt förde kakaobönan till Europa där den slutligen användes som njutningsmedel i de rika hoven.

Choklad har givit mycket njutning genom århundraden, men den är också nyttig! Forskning visar nämligen att choklad är antidepressivt. Ju högre kakaohalt, desto fler nyttigheter som antioxidanter, vitaminer och mineraler finns det i chokladkakan. Choklad med hög kakaohalt minskar blodtrycket, kolesterolvärdet och kroppsvikten samt ökar immunförsvaret. Med andra ord är en choklad och vinprovning rena hälsokuren.

En avslappnad, rolig och passionerad resa in i chokladens värld!

En choklad och vinprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren berättar om vinets och chokladens historia, tillverkningsprocessen och dess egenskaper. Du får även lära dig om metodiken om hur choklad och vin provas med fördel. Detta leder samtalet naturligt in på hur de egenskaper vi känner i vinet och chokladen matchar med varandra. Därefter går vi djupare in på chokladen och dess mystik.

Våra deltagare får ofta spännande aha-upplevelser längs resan! Under choklad och vinprovningen kommer du att få prova fyra smakfyllda kombinationer och hitta just din favoritkombination mellan choklad och vin. Vi kommer att diskutera hur vin och choklad paras ihop med varandra samt hur man ska tänka kring det hela, men även hur andra godsaker som vi äter passar ihop med vin – allt från dessert till mat. I många länder är exempelvis choklad och kakao en vanlig ingrediens i maten. Det blir med andra ord en avslappnad, rolig och passionerad resa in i chokladens värld! Med många tips och nya idéer.

 

Choklad och vinprovning i Uppsala med en deltagare som dricker rött vinChoklad och Vinprovning Stockholm med glada deltagare och mysig stämningChoklad och Vinprovning i Örebro med fem olika viner och chokladsorter

Recensioner choklad & vinprovning
Choklad och Vinprovning Recensioner fyra utav fem möjliga poäng i omdöme

• Professionell Sommelier.

• Utsökta smakexplosioner!

• Minst fyra viner.

• Minst fem chokladsorter.