Klassisk Vinprovning

Följ med oss på en spännande klassisk vinprovning! Vinets historia sträcker sig över tusentals år och är därmed tätt sammanflätad med jordbrukets historia, mat, civilisationen och mänskligheten själv. Arkeologiska bevis tyder nämligen på att den tidigaste kända vinproduktionen inträffade i Georgien omkring 8000 f.Kr, med andra ord så har vinet funnits med människan under stora delar av vår civilisation. Det är inte så konstigt, berusning har ofta setts som en gåva sänt från gud och vem kan egentligen motstå något så gott som vin.

Vin ses ofta som ett stort och komplext ämne som tar åratal att bemästra. Lyckligtvis krävs det ingen förkunskap för att provsmaka! Alla kan njuta av ett gott vin och alla kan lära sig uppskatta nya vinsorter. Vi provar vin under avslappnade förhållanden och fokuserar endast på goda viner av hög kvalitet med intressanta egenskaper.

En givande kväll med goda viner och tilltugg tillsammans med spännande berättelser!

 

Information Klassisk Vinprovning

En klassisk vinprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren kommer att guida dig genom grundsmakerna och metodiken som ger dig den rätta kunskapen för att prova vin. Det hjälper oss senare att även lära känna vinets uppbyggnad och egenskaper. Därefter landar vi i själva vinprovandet. Vi provar mellan fyra till åtta viner beroende på provningstyp.

Under vinprovningen kommer en utbildad sommelier berätta om vardera vin och vad som särskiljer dem åt. Sommelieren kommer även gå närmare in på hur vindruvor odlas och hur vin tillverkas, skillnaderna mellan olika druvor och slutligen hur man kombinerar vin med mat. Du kommer att lämna provningen med många nya erfarenheter och idéer inför ditt nästa vinköp och middag. Följ med på en spännande klassisk vinprovning och bli en erfarenhet rikare! Det blir därmed en givande kväll med goda viner och tilltugg tillsammans med spännande berättelser!

Här hittar du våra andra vinprovningar med choklad, ost eller lakrits samt dryck så som sherry eller champagne. Följ med oss på en riktig smaksensation!

Vinprovning med några glada deltagare som provar vitt vin

Vinprovning Taysta

Omdöme Klassisk vinprovning Taysta

• En spännande provning!

• Professionell och personlig sommelier.

• Fyra till åtta utvalda viner.

• Goda tilltugg.