Ost och Vinprovning

Följ med på en spännande ost och vinprovning! Kombinationen mellan välvalda ostar tillsammans med utsökta vinsorter skapar garanterat en smakbomb i munnen! Det törs vi lova. När vi för samman dessa två skönheter gör vi det för att få texturen, grundsmakerna och aromerna att integreras och utvecklas tillsammans. Det är en vinnande kombination byggd på lång tradition och erfarenhet. Många av de klassiska ost- och vinkombinationerna är mer än tusen år gamla och har rötter hos forna romarna. Vissa klassiska kombinationer står sig än idag, medan andra ter sig märkliga för våra moderna gommar. Under avslappnande förhållanden kommer du få prova några klassiskt utsökta kombinationer samt några mer spännande och moderna varianter. Följ med på en spännande resa in i ostens och vinets värld med goda smaker gjorda för en livsnjutare.

En fullspäckad kväll fylld av smaker och njutning!

 

Information Ost och Vinprovning

En ost och vinprovning pågår i cirka 1,5 – 2 timmar. Sommelieren kommer att berätta om vinets och ostens egenskaper samt hur dessa påverkar dina sinnen. Berättelsen förs därefter sakta men säkert in i ostens och vinets vackra värld. Vi provar mellan fyra till åtta kvalitativa viner beroende på tema.

Under kvällen kommer vi att prova fyra klassiska kombinationer av vin och ost. Parallellt med detta kommer en utbildad sommelier att förklara vad som urskiljer dessa viner och ostar samt varför just dessa kombinationer blir så goda. Det leder naturligt till samtal om vardera vin och vad som är unikt med dem, samt hur man ska tänka kring vin i kombination med mat. Du kommer att få många nya tips och idéer att se fram emot att använda nästa gång du ska handla ost eller vin. Välkommen till en fullspäckad kväll fylld av smaker och njutning!

Liknande provning: Se även våra upplevelser och dryckesevent med vin och choklad eller lakrits

Deltagare provar vin och ost medans sommelieren talar.

En kvinna provar olika viner och skriver ner sitt omdöme. Hon ser ut att ha roligt.

 

Ost och Vinprovning Omdöme taysta
• Upptäck nya smakkombinationer!

• Fyra till åtta utvalda kvalitetsviner.

• Professionell och personlig sommelier.

• Fyra goda och smakrika ostar.