Tapas och Sherryprovning

En värmande och kryddig Sherryprovning! Det finns många olika typer av starkvin runt om i världen och möjligheten till att experimentera har därför varit stor. Den lagrade smaken ger dock alltid en känsla av tradition. Under denna afton kommer vi fokusera på det berömda starkvinet sherry som har sitt ursprung i Spanien kring städerna Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa María och Sanlúcar de Barrameda. Kvällen kantas av en spännande historia om ett traditionellt hantverk. Vi provar tillsammans på ett avslappnat vis fem sorters väldigt olika sherry tillsammans med tapas. Ett möte mellan en stor variation av smaker. Grundstenen för kvällen är att fånga en unik smakupplevelse och sprida den spanska värmen.

Efter sherry vinet har jäst klart så tillsätts en neutral druvsprit med en alkoholhalt på cirka 15%. Detta leder bland annat till en förbättrad hållbarhet, något som var extra viktigt på den tiden då viner transporterades långväga. Exempelvis seglades sherry till England redan på 1700-talet.

En spännande kväll med fokus på tradition och historia!

 

Information Sherryprovning

En tapas och sherryprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer att gå in på grundsmakerna och förklara vinets uppbyggnad och metodik. Det härleder oss därefter till det faktiska provandet. För att få bättre kunskap om de olika stilarna berättar sommelieren om vinernas historia, som ofta har en koppling till vinodlingen och dess framställning. När det kommer till just starkviner är framställningen av vinet en avgörande faktor tillsammans med klimat och druva. Det blir en spännande kväll med fokus på tradition och historia!

Recensioner
Vinprovning Recensioner

• Professionell Sommelier.

• Fem Sherrysorter som visar på bredd.

• Upptäck en mytomspunnen historia.