Sommarens Grillviner

Vinprovningen – Sommarens Grillviner – bestod av fyra viner och fyra grillspett som serverades tillsammans med en välkomponerad sås. Temat för aftonen var att lära sig kombinera vin med mat, mer specifikt grillat. Vår egna Patrik Sommelier lede deltagarna igenom världen av smaker och vin. Här nedanför följer kvällens meny samt mer intressant information om ämnet.

1. Spy Valley Sauvignon Blanc 2011 – Grillade räkor penslade med en frisk lime och myntaglaze. Tillsammans med lime, sparris och halloumi. Serveras med en frisk lime och mynta dressing.

2. Les Lauzeraies, Tavel Les Vignerons de Tavel 2011 – Grillad majskyckling med en rub av timjan, rosmarin, kyndel, körvel, och persilja. Tillsammans med körsbärstomater, svamp och rödlök. Serveras med en fräsch basilikaröra

3. Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2011 – kryddig korv med en rub av grönpeppar och lime. Tillsammans med potatis, grön paprika och Shishito. Serveras med en söt/stark äpplechutney.

4. Jacobsdal Pinotage 2011 – 10 dagars vilda bär och balsamicomarinerad Entrecote. Tillsammans med rödpaprika, salvia gnuggad svamp och aubergine. Serveras med en balsamico mousse.

Grundsmakerna och vart receptorerna sitter på tungan – ger en kittlande sensation:
1. Sötma – tungspetsen.
2. Sälta – sidan längst fram.
3. Syra – sidan längst bak av tungan och i gommen.
4. Bitterhet – längst bak av tungan.
5. Umami – Receptorerna är högs individuellt.