Två favoriter när snön faller tätt – Founders och Mackmyra

Mackmyra Svensk Ek

 

När snön faller tätt och kylan kryper sig på så finns det inget som råder bot så som ett glas whisky, den perfekta kuren mot snuva och hosta. Gärna ett glas whisky precis när man stigit igenom dörren och lämnat kylan bakom sig. Efter maten, framför brasan, så passar det fint med ett värmande glas Imperial Stout. Imperial kännetecknar en mörk Stout med högre alkoholhalt. Två favoriter så här års är Founders Imperial Stout och Mackmyra Svensk Ek

Mackmyra Svensk Ek har blivit något utav en klassiker. Whiskyn lagras på gamla bourbonfat och, till 10%, svenska ek fat. Gamla svenska träd planterad på Visingsö, tänkt att ge virke till den Svenska flottan. Trät ger något kryddiga och örtiga toner till whiskyn så som sandelträ, torkad ingefära, svartpeppar, rostade ekfat och örter. De svenska ektonerna ackompanjeras av vanilj, kola och honung från bourbonfaten. Även inslag av aprikos och gråpäron. Whiskyn har vunnit många tävlingar under årenslopp. En dynamisk whisky med många nyanser, len och värmande.

Founders Imperial Stout är en god vän efter middagen eller framför en varm brasa. Det är en mäktig öl som gynnas av lagring. Vid bryggningen används tio olika sorter av mältat korn vilket bidrar till en väldigt fyllig kropp och komplexa aromer. Toner av molasses, karamell, choklad, russin lakrits, molasses och örter. Värmande, fyllig, smakrik och bastant.