Vinresa

Följ med oss på en spännande vinresa bortom det vanliga turistspåret! Vi reser ständigt runt bland världens vinregioner på jakt efter unika viner samt goda mat- och vinkombinationer. Resultatet presenterar vi på våra vinprovningar!

Det finns mycket att upptäcka på dessa magiska platser. Vi kommer ta dig till lokalbornas egna guldkorn och där kommer du finna en stor mångfald bland de olika byarna i vinregionen. Allt från en undangömd lokal trattoria med utsökta traditionella maträtter till olistade vingårdar med särskilt goda viner.

Du kommer även få besöka de kändaste platserna som man måste besöka för att vinresan ska vara helt komplett. Inget slår känslan av att uppleva sitt favoritvin på platsen där vinet tillverkas och lära sig mer om de viner som man älskar med hjälp av en guide som bidrar med fascinerande berättelser om vingården, vinregionen och de lokala specialiteterna.

Vi erbjuder vinresor till Italien som sträcker sig från Piemonte med Barolo, Veneto med Amarone eller Toscana med Chianti. Älskar du Frankrike? Då har vi den perfekta resan för dig! En härlig semester till Frankrike med besök i Champagne, Bourgogne eller Bordeaux. Vi arrangerar även en resa till södra Tyskland där du får prova på olika viner gjord på druvan Riesling!

Dessa länder tillhör den gamla världens vinregioner som finns i Europa. Till den nya vinvärlden räknas vinländer som är utanför Europa, till exempel USA, Sydafrika och Australien. Om du är sugen på en långresa så rekommenderar vi att du följer med oss på en fantastiskt intressant vinresa till USA där du får prova viner från de främsta vinregionerna i Kalifornien.

Följ med oss på en lättsam och rolig vinresa där du får lär känna de som tillverkar vinet och prova smakupplevelser utan dess like!

Vinresor 2019

✦ 19 September – 22 September ✦ Vinresa till Frankrike: Sagolika Bordeaux. Fullbokad

✦ 17 Oktober – 20 Oktober ✦ Vinresa till Italien: Vackra Toscana med utsökt Chianti. Fullbokad

✦ 24 Oktober – 27 Oktober ✦ Vinresa till Frankrike: Bubblande viner i Champagne. Fullbokad

✦ 14 November – 17 November ✦ Vinresa till Italien: Jakten på tryffel i Barolo. Fullbokad

✦ 05 November – 15 December ✦ Vinresa till USA: Zinfandel i Kalifornien. Fullbokad

✦ 27 December – 05 Januari ✦ Vinresa till Japan: Japanska vindruvor och risvin. Fullbokad

 

På en vingård i italien med vinrankor

Besök vingård Masi i vinkällare med ekfat

vinprovning under vinresa

Omdöme vinprovning Taysta

• En spännande vinresa!

• Passar alla nyfikna.

• Professionell och personlig guide.