Whiskyprovning

Whiskeyprovningstockholmuppsalaörebrogävlevästerås

Whisky är en av världens äldst lagrade spritsorter och tillverkas idag över hela världen. Drycken kan tillverkas på en mängd olika sätt, vilket naturligtvis påverkar dess munkänsla och smak. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig, medan den andre är fruktig.

Det är en av anledningarna till varför whiskyn är perfekt lämpad för provsmakning!

Lär känna whiskykännaren inom dig!

En whiskyprovning pågår i cirka 1,5 timme. Sommelieren kommer att guida dig genom grundsmakerna, vilket är den första, nödvändiga etappen till att lära känna dryckens uppbyggnad och metodik. Därefter landar vi i själva whiskyprovandet!

Under whiskyprovningen får du även höra mer om dryckens historia, tillverkningsprocess och de olika sorterna. Vi diskuterar hur man känner skillnad mellan olika fat och spannmål. Var kommer den där rökiga smaken ifrån? Och hur mäter man den? Vi kommer garanterat att plocka fram whiskykännaren inom dig!

Professionell och personlig sommelier.

Fyra utvalda whiskysorter under ett tema

Säsongsanpassat tilltugg utformat efter temat.

 

Undvik starka parfymer och drick inte kaffe före provningen. Det trubbar av sinnena. Minimiålder 18 år.

Avbokning skall ske senast 14 dagar innan upplevelsen äger rum. Lika så kan Taysta skjuta fram en upplevelse på grund av exempelvis olycka, sjukdom eller brist på deltagare. Detta gör det smidigare för er som kund samt garanterar kvaliteten på Taystas samtliga provningar. I dessa fall får våra kunder möjlighet att boka om sig till en valfri provning i valfri stad under sex månader.Whiskeyprovningstockholmuppsalaörebrogävlevästerås (2)